Звоните нам: +38 067 444 52 10

Kunena Forum

Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
Welcome to the Kunena forum!

Tell us and our members who you are, what you like and why you became a member of this site.
We welcome all new members and hope to see you around a lot!

TOPIC: Захист рослин

Захист рослин 1 month 3 weeks ago #2486

Хочу поділитися власним досвідом, бо тема захисту рослин для мене стала особливо актуальною останні кілька сезонів. Раніше я діяв за простим принципом: побачив шкідника або плями на листі — одразу брав перший-ліпший препарат і обробляв усе підряд. Результат був сумнівний: десь допомагало, десь шкодило, а інколи проблема поверталася ще сильнішою. З часом зрозумів, що захист рослин — це не разова обробка, а продумана система. Тепер починаю з профілактики: правильна сівозміна, санітарна обрізка, прибирання рослинних решток, щоб не залишати джерел інфекцій. Далі уважно спостерігаю за рослинами, щоб не пропустити перші ознаки хвороб або появу шкідників. Якщо вже потрібно застосовувати засоби захисту, намагаюся підбирати їх під конкретну проблему, а не «для всього одразу». Саме в цей момент для мене став корисним розділ https://plantika.com.ua/zakhyst-roslyn/, де зручно орієнтуватися між фунгіцидами, інсектицидами та біологічними препаратами. Кілька разів замовляв там засоби для плодових дерев і овочів — сподобалося, що є варіанти як для екстрених випадків, так і для м’якої профілактики. Після переходу на більш усвідомлений підхід рослини стали виглядати здоровішими, а обробок стало менше, ніж раніше. Для мене це важливо, бо не хочеться зайвий раз «хімією» навантажувати сад і город. Цікаво дізнатися, як ви підходите до захисту рослин: більше покладаєтесь на профілактику, біопрепарати чи використовуєте класичні засоби, коли проблема вже з’явилась?
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.743 seconds